جراحی بازسازی گوش، از جمله جراحی هایی است که با هدف بازسازی آسیب دیدگی گوش در پی تروما، جراحی سرطان و یا بدفرمی مادرزادی گوش انجام می شود. آن چه که اهمیت دارد این است که همزمان با این جراحی ترمیمی، وضعیت شنوایی گوش نیز مورد بررسی و توجه قرار بگیرد.
انواع جراحی بازسازی گوش
ترمیم میکروشیا
منظور از میکروشیا، بدشکلی های موجود در قسمت خارجی گوش می باشد و که البته به ندرت در زمان تولد اتفاق می افتد. برخی از این نوع بدفرمی ها ژنتیکی هستند و گاها ممکن است فردی مادرزادی آن ها را داشته باشد.
انجام جراحی به منظور ترمیم میکروشیا می تواند شامل ایجاد گوش جدید با استفاده از بافت خود فرد مانند غضروف دنده و یا غضروف مصنوعی باشد.
اتوپلاستی
اتوپلاستی، جراحی زیبایی است که بر روی قسمت خارجی گوش که به خوبی مشخص است، انجام می شود. به عنوان مثال، این جراحی می تواند با هدف نزدیک تر کردن زاویه گوش به سر و رفع بیرون زدگی و برجسته بودن گوش انجام شود.
ترمیم نقایص گوش
تروما و یا جراحی سرطان می تواند منجر به از دست دادن بافت شود. در چنین شرایطی نیاز است جراحی پلاستیک به منظور بازسازی و احیای فرم و عملکرد گوش خارجی انجام شود.
روند جراحی بازسازی گوش
بازسازی گوش، یک جراحی سرپایی نیست و در اتاق عمل انجام می شود. قبل از جراحی، پزشک به بررسی سوابق پزشکی بیمار می پردازد و معاینات بالینی، فیزیکی و هم چنین تست های شنوایی را انجام می دهد. در این معاینات مشخص می شود که آیا نیاز است از بافت خود بیمار مانند پوست و غضروف استفاده شود و یا نیاز به پروتز است تا نتایج بهتری حاصل گردد.
صرف نظر از موادی که استفاده می شود، جراح این اطمینان را به بیمار می دهد که در طول جراحی و بیهوشی، احساس راحتی خواهد داشت. اعمال بیهوشی عمومی و استفاده از آرام بخش ها، باعث می شوند بیمار کمترین میزان درد را داشته باشد.
دوره نقاهت جراحی بازسازی گوش
طول دوره نقاهت به میزان بازسازی بستگی دارد. در بیشتر موارد بعد از پایان جراحی، پانسمان نرمی بر روی گوش و ناحیه جراحی قرار داده می شود که باید به مدت چند روز باقی بماند تا از گوش و بخیه ها در برابر آسیب، محافظت به عمل آید.
کاملا طبیعی است که بیمار بعد از جراحی، احساس درد و ناراحتی داشته باشد، اما مصرف داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک می تواند به تسکین درد کمک کند.
یکی از نکاتی که بیماران بعد از جراحی باید به آن اهمیت دهند این است که باید از خوابیدن بر روی گوش ها به مدت دو تا سه هفته خودداری شود.
استفاده از هدبند الاستیک توصیه می شود. این هدبند می تواند به ثابت نگه داشتن گوش در طول سپری شدن دوره نقاهت کمک کند.
رعایت نکات و دستورات زیر بعد از جراحی بازسازی گوش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد:
- دوری از انجام فعالیت های شدید بدنی
- مراجعه به پزشک در صورت مشاهده مشکلات و تغییرات ناگهانی در ناحیه جراحی مانند تشدید درد
- مراجعه مرتب به پزشک
Source: https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/ear-reconstruction
۰ Comments