مدت زمان مطالعه ۱۲ دقیقه
دکتر محمدرضا آخوندی نسب / عمل زیبایی صورت / جراحی بینی استخوانی؛ هزینه، عوارض و ترمیم
جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی؛ هزینه، عوارض و ترمیم

جمعه, تیر ۳۰

جراحی بینی استخوانی، یکی از عمل هایی است که به اصلاح ظاهر این نوع بینی ها و رفع مشکلات عملکردی کمک می کند. اغلب بینی های استخوانی دارای ظاهری کشیده با برآمدگی روی پل هستند که در طی عمل برطرف می شود. به منظور آشنایی بیشتر با نحوه جراحی بینی استخوانی همراه با هزینه، عوارض و مراقبت های بعد از آن تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

جراحی بینی استخوانی به صورت نیمه فانتزی

ویژگی بینی استخوانی

بینی های استخوانی به بینی های گفته می شود که پوست نازکی دارند. غضروف ها و استخوان های این بینی ها نسبتا قوی هستند. برخلاف بینی های گوشتی مرز و شکل غضروف از روی پوست کاملا مشخص است، بدین معنا که می توانید مسیر بینی را از روی پوست مشاهده نمایید. بینی های استخوانی به دو فرم استخوان های بلند و محکم یا غضروف های محکم و بزرگ و یا ترکیبی از این دو فرم است.

تفاوت جراحی بینی استخوانی با گوشتی

تفاوت بارز بینی استخوانی و گوشتی در نوع پوست، غضروف و اسکلت بینی است. سایز بینی های استخوانی را می توان کوچک تر نمود و فرمدهی به بینی به نسبت بینی های گوشتی آسان تر است. بینی های استخوانی برخلاف بینی های گوشتی به دلیل پوست نازکی که دارند تبعیت بیشتری از اسکلت بینی خواهند داشت. به طور معمول بینی های استخوانی را می توان به صورت فانتزی، نیمه فانتزی و طبیعی عمل نمود و نتیجه فرم نهایی بینی با طیف وسیع تری همراه خواهد بود.

۰۱:۲۰
truncate dir-rtl

تفاوت بینی های گوشتی و استخوانی

تاثیر پوست بر نتیجه جراحی بینی استخوانی

در بینی های استخوانی به دلیل نازکی پوست، تورم آن به نسبت جراحی بینی گوشتی زودتر برطرف می شود و شکل بهتری را به خود می گیرد. زمانی که پوست بینی نازک باشد امکان کوچک تر کردن بینی بسیار بیشتر خواهد بود و پوست از اسکلت و غضروفی که توسط جراح بینی ساخته می شود تبعیت می کند. برخلاف بینی های گوشتی که به دلیل ضخامت بالای پوست تغییرات اعمال شده، به طور واضح نمایان نخواهد شد.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

جراح، ساختار بینی فرد و سایر اجزای چهره را بررسی کرده و در نهایت به شما اطلاع خواهد داد که آیا انتظارات شما از جراحی بینی خود، واقع بینانه هست یا خیر. جراح راجع به سلامت کلی شما، خطرات جراحی، مدت زمان بهبودی و هزینه ها با شما صحبت می کند. شیوه های جراحی و فرم دهی متفاوتی برای بینی های استخوانی وجود دارد و جراح ممکن است شیوه ی احتمالی را برای شما شرح دهد.

قبل از عمل نکاتی وجود دارد که رعایت آن بسیار حائز اهمیت است. برای مثال مصرف داروهایی مثل آسپرین یا مسکن هایی مثل ناپروکسن موجب رقیق شدن غلظت خون می شوند. بنابراین، حداقل دو هفته قبل از جراحی باید مصرف آن ها را متوقف کنید. علاوه بر این، حساسیت های دارویی یا غذایی خود را حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

از آنجایی که حین عمل باید معده فرد خالی باشد بهتر است که از حدود ۸ ساعت قبل از جراحی غذایی مصرف نکنید. برخی مشکلات همراه که ممکن است در روند جراحی اختلالی ایجاد کنند مثل افت فشار یا فشار خون بالا و موارد دیگر باید با پزشک جراح و متخصص بیهوشی و اتاق عمل مطرح شوند.

نحوه جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی به دو روش باز و بسته قابل انجام است. نحوه جراحی بینی استخوانی با سایر اعمال بینی ها تفاوت چندانی نخواهد داشت. اما بایستی توجه داشت که در بینی های استخوانی به هیچ عنوان پوست نازک نشود و از تمام ضخامت پوست استفاده شود. در صورت آنکه این مورد رعایت شود نتیجه جراحی بسیار خوشایند خواهد بود.

نکته ای بسیار حائز اهمیت این است که با توجه به نازک بودن پوست احتمال دیده شدن ناهمواری ها بیشتر خواهد بود و در صورتی که کوچکترین ناهمواری، برجستگی و فرورفتگی در بینی های استخوانی وجود داشته باشد، برخلاف بینی های گوشتی قابل مشاهده خواهد بود. به همین خاطر دقت در جراحی این نوع بینی ها بایستی بیشتر باشد.

جراحی بینی استخوانی با لیزر

با پیشرفت علم پزشکی امروزه از دستگاه های لیزر برای درمان بسیاری از بیماری ها و جراحی های زنان استفاده می شود، اما لیزر در جراحی بینی کاربردی ندارد و تمامی این موارد تبلیغاتی بیش نیست و هیچ کدام از مولفین و محقیقن از لیزر در جراحی بینی استفاده نمی کنند.

جراحی بینی استخوانی ترمیمی

همان طور که ذکر شد، به دلیل نازک بودن پوست بینی احتمال مشاهده شدن ناهمواری ها بینی پس از جراحی بسیار زیاد خواهد بود. در برخی موارد ممکن است به دلیل عدم مهارت جراح و تجربه پایین آن، نتیجه جراحی راضی کننده نبوده و حتی مشکلات عملکردی ایجاد شود. در چنین شرایطی جراحی بینی ترمیمی پس از عمل بینی استخوانی برای اصلاح مشکلات ظاهری و تنفسی نیاز است.

مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی

رعایت مراقبت ها و توصیه های پزشکی پس از جراحی بسیار در نتیجه آن اثر گذار خواهد بود، یکی از عارضه های موقتی پس از جراحی کبودی است که به دلیل نازک بودن پوست بیشتر نمایان می گردد. بعد از جراحی بینی، افراد معمولا برای هفته اول از گچ بینی استفاده می کنند.

التهاب و کبودی اطراف ناحیه چشم، پس از روز سوم شروع به بهبود می کند، هرچند ممکن است تا دو هفته هم زمان ببرد. ناحیه بینی تا حدودی دارای التهاب است که پس از ۶ ماه این التهاب برطرف خواهد شد. خونریزی خفیف و ترشحات مخاطی تا چندین روز پس از جراحی طبیعی ست. شکل نهایی بینی شما پس از رفع التهاب بینی استخوانی مشخص می شود. از مهمترین نکات بعد از عمل بینی عبارتند از:

  • برای کاهش ریسک خونریزی و التهاب سر خود را از سطح قفسه سینه بالاتر نگه دارید.
  • کاهش مصرف مواد غذایی دارای سدیم، به رفع سریع تر التهاب بینی شما کمک خواهد کرد.
  • پس از جراحی بینی استخوانی، موادی مثل یخ یا کیسه آب گرم روی بینی خود قرار ندهید.
  • از انجام فعالیت های شدید فیزیکی مثل پیاده روی و ورزش، بین ۳ تا ۶ هفته بپرهیزید.
  • بینی های استخوانی به دلیل آنکه پوست چربی ندارند و ترشح غدد چربی آن ها کمتر از پوست بینی های گوشتی است، لذا مدت زمان تعویض چسب روی بینی ۴ تا ۵ روز یکبار خواهد بود.
  • به جای استفاده از دوش حمام از وان استفاده کنید.
  • مواد غذایی با فیبر بالا مصرف کنید مثل میوه ها و سبزیجات. این شیوه ی غذایی باعث کاهش یبوست در فرد می شود.
  • از خندیدن شدید پس از جراحی بینی استخوانی بپرهیزید.
  • تا ۴ هفته پس از جراحی از عینک های طبی و آفتابی استفاده نکنید.

عوارض عمل بینی استخوانی

عوارض جراحی بینی استخوانی همانند دیگر جراحی های بینی است، اما به دلیل آنکه این نوع بینی ها استخوان های محکمی دارند میزان کبودی بیشتر است. همچنین خونریزی ناشی از شکستن استخوان ها بیشتر خواهد بود.

تمام جراحی ها شامل خطرات و عوارض خاص خود هستند. خوشبختانه، عوارض جراحی های بینی های استخوانی ناچیز هستند. در اینجا به برخی از عوارض نادر جراحی های بینی اشاره می شود.

  • مشکل تنفس از طریق بینی
  • بی حسی دائمی در بینی و نواحی اطراف آن
  • درد، تغییر رنگ یا التهاب ناحیه بینی
  • وجود جای زخم
  • احتمال وقوع این موارد در صورت تبحر پزشک متخصص، بسیار پایین است.

هزینه جراحی بینی استخوانی

هزینه های جراحی بینی بسیار متفاوتند و بسته به تجربه جراح، نوع مشکلات بینی مثل غضروف کم، پولیپ و یا برآمدگی می تواند تغییر کند. طبیعتا جراحان با تجربه بالا که ساکن کلان شهرهایی مثل تهران هستند، به نسبت پزشکی که در شهرستان اقدام به عمل جراحی میکند. علاوه بر این، مشکلات ظاهری مانند قوز بینی، کجی، افتادگی نوک بینی و سایر عیوب ظاهری در افراد مختلف متفاوت است. در نتیجه هزینه  این جراحی ها، نسبت به فردی که قوز مختصر در ناحیه بینی دارد بسیار بیشتر خواهد شد.

در مجموع، هزینه جراحی بینی بسته به عواملی همچون روش جراحی، هزینه های جانبی کلینیک یا بیمارستان و سایر موارد متفاوت است. لذا قبل از معاینه و بررسی های لازم نمی توان هزینه های دقیقی را مشخص نمود، برای کسب اطلاعات بیشتر به جراح پلاستیک مراجعه نمایید.

سوالات متداول عمل بینی استخوانی

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

فوق تخصص جراحی پلاستیک – عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

عضویت فعال انجمن بین المللى جراحان پلاستیک آمریکا (ISAPS) – جراحى هاى تغییر جنسیت به روش فالوپلاستى

برچسب ها:
مقالات مرتبط
مراقبت های بعد از جراحی بینی

مراقبت های بعد از جراحی بینی

اگر شما نیز اقدام به انجام رینوپلاستی نموده‌اید، باید بدانید که توجه به مراقبت‌های بعد از عمل بینی، بسیار ضروری است. توجه به نکات ضروری...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *