مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر محمدرضا آخوندی نسب / عمل زیبایی سینه / جراحی تعویض پروتز سینه و دلایل انجام آن
عمل تعویض پروتز سینه

جراحی تعویض پروتز سینه و دلایل انجام آن

شنبه, مرداد ۰۷

عمل تعویض پروتز سینه، یک روش جراحی برای افرادی است که قصد تغییر یا برداشتن پروتز سینه خود را دارند. برداشتن یا جایگزینی پروتزهای سینه الزامی نیست، مگر مشکلاتی مانند تغییر شکل، پارگی و یا تغییر سایز ایمپلنت وجود داشته باشد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی جراحی برداشتن یا تعویض پروتز سینه و دلایل آن بپردازیم، لذا تا انتها مقاله همراه ما باشید.

آیا پروتز سینه نیاز به تعویض دارد؟

پیش از بررسی عمل مجدد پروتز سینه، بهتر است بدانید که ایمپلنت های سینه مادام العمر نیستند، اما ماندگاری دقیق آن ها مشخص نیست. بسیاری از پزشکان و جراحان طول عمر پروتزهای سینه را بین ۱۰ تا ۱۵ سال (یا حتی بیشتر) در نظر می گیرند. با این حال، به لطف توسعه علم پزشکی پروتزهای جدید دارای طول عمر بیشتری هستند، به طوری که ممکن است فرد تنها یک با در طول عمر خود نیاز به تعویض پروتزها داشته باشد. با این وجود، دلایلی وجود دارد که ممکن است نیاز به تعویض یا برداشتن پروتز سینه باشد.

دلایل تعویض پروتز سینه

دلایل تعویض پروتز سینه

به طور کلی، عمل تعویض پروتز سینه با دو رویکرد تغییر ظاهری به درخواست بیمار و یا بروز مشکل در پروتز انجام می شود. مهمترین دلایل عمل مجدد پروتزهای سینه عبارتند از:

۱- تعویض پروتز سینه به درخواست بیمار

برخی از بیماران پس از گذشت چند سال ممکن است بخواهند پروتزهای خود را با تصور اینکه بزرگ یا کوچک و حتی غیر ضروری هستند، خارج یا جایگزین کنند. این گروه بیماران کسانی هستند که خواهان تعویض پروتز سینه بدون مشکل سلامتی هستند و دلایل آن ها برای عمل مجدد عبارتند از:

تعویض با پروتز سینه سیلیکونی

برخی از بیماران ممکن است در گذشته جراحی ایمپلنت سینه از نوع سالین (نمکی) انجام داده باشند، لذا برای تغییر نوع آن به پروتز سیلیکونی، عمل تعویض ایمپلنت را انجام می دهند.

تغییر شکل پروتز سینه

همان طور که می دانید، ایمپلنت های سینه به دو شکل گرد و اشکی طراحی شده اند. برخی از بانوان پس از مدتی قصد تغییر شکل پروتز از اشکی به گرد (یا برعکس) را دارند که در این مواقع با تشخیص پزشک، عمل تعویض پروتز و جایگزینی مجدد انجام می شود.

۲- تعویض پروتز سینه به دلیل بروز مشکل

یکی از مهمترین دلایل انجام تعویض پروتز سینه بروز مشکل در ایمپلنت و ایجاد ناراحتی برای بیمار است. اگر چه این مشکلات بندرت رخ می دهد، اما مهمترین آن ها عبارتند از:

پارگی پروتز سینه

پارگی ایمپلنت های سینه بندرت رخ می دهند، اما در صورت بروز باید عمل تعویض پروتز سینه انجام شود. پارگی پروتز در هر دو نوع ایمپلنت های نمکی و سیلیکونی اتفاق می افتد. اما احتمال ترکیدن یا پاره شدن پروتزهای سیلیکونی به مراتب کمتر از پروتزهای نمکی است.

جا به جایی پروتز سینه

جا به جایی یا اصطلاحا “سر خوردن پروتز سینه” در حالت طبیعی رخ نمی دهد، اما عواملی مانند افزایش سن، تغییر وزن ناگهانی (چاقی و لاغری) یا بارداری و شیردهی می تواند باعث حرکت ایمپلنت ها شود. در چنین شرایطی ممکن است سینه ها نامتقارن یا افتاده به نظر برسند، لذا عمل مجدد پروتز سینه انجام خواهد شد.

ایجاد انقباض کپسولی

گاهی ممکن است بدن نسبت به پروتزهای سینه واکنش نشان دهند و دور آن غشایی تشکیل شود. این غشاء کپسول نامیده می شود. این غشا به ندرت ضخیم می شود و توانایی انقباض پیدا می کند، در نتیجه پروتز و بافت سینه تغییر شکل می دهد.

چروک یا موج دار شدن پروتز

در برخی موارد نادر ممکن است، پروتز ها حالت موج دار یا چروکی پیدا کنند که قابل مشاهده بوده و باعث ناهمواری پوست سینه شود. اگر چه وجود موج یا چروک پروتز سینه خطرناک نیست، اما این مشکل ظاهری برای اغلب افراد ایده آل نخواهد بود.

نحوه عمل تعویض پروتز سنه

جراحی تعویض پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

درست مانند جراحی بزرگ کردن سینه، باید در محیط بیمارستان و تحت بیهوشی عمومی انجام شود. بسته به برنامه و مشکل بیمار، این جراحی بین ۱ تا ۳ ساعت طول بکشد. این عمل گاهی بدون برداشتن کپسول، با بازکردن آن و گاهی با برداشتن کپسول و باریک کردن آن قابل انجام است. در برخی موارد می توان پروتزهای روی عضله را برداشت و زیر عضله قرار داد. در مجموع روش جراحی در افراد مختلف، با توجه به شرایط و دلایل تعویض پروتز متفاوت است.

جراحی تعویض پروتز سینه با لیفت سینه

اگرچه پروتزهای سیلیکونی پس از عمل بزرگ کردن سینه در سنین پایین در جای خود باقی می مانند، اما پس از چندین زایمان و فرآیندهای شیردهی، بیمارانی نیز هستند که به لیفت سینه نیاز دارند. در چنین مواقعی ممکن است لازم باشد جراحی لیفت سینه را همزمان با عمل تعویض سینه انجام شود.

هزینه جراحی تعویض پروتز سینه

جراحی مجدد پروتز سینه ممکن است فقط شامل جایگزینی پروتزها باشد. اما گاهی نیاز به انجام چندین عمل همزمان مانند بازیابی سینه، برداشتن کپسول و قرار دادن پروتز جدید در زیر عضله وجود دارد. به همین دلیل قیمت جراحی تعویض پروتز در افراد مختلف متفاوت است و تنها پس از ارزیابی پزشک، هزینه نهایی مشخص می شود.

جراحی برداشتن پروتز سینه

برداشتن پروتزهای سینه، به ویژه سیلیکونی، به ندرت ضروری است، اما ممکن است شرایطی ایجاد شود که نیاز به برداشتن ایمپلنت های سینه باشد. به طور خلاصه، شرایطی که نیاز به جراحی برداشتن پروتز سیلیکونی دارند، عبارتند از:

  • درخواست بیمار (پشیمانی از پروتز سینه)
  • واکنش های بدن بیمار (انقباض کپسول) و پروتز سیلیکونی

سوالات متداول جراحی تعویض پروتز سینه

چه مدت پس از پروتز سینه می توان جراحی مجدد انجام داد؟

جراحی های اصلاح یا تعویض ایمپلنت سینه باید به خوبی برنامه ریزی و زمان بندی شوند. به طور کلی، جراحان حداقل فاصله ۶ ماهه را برای انجام جراحی مجدد در نظر می گیرند.

پروتزهای سیلیکونی هر چند سال تعویض می شوند؟

پروتزهای سیلیکونی جدید نیازی به تعویض ندارند. اگرچه در ابتدا توصیه می شد که هر ۱۰ سال یکبار تعویض شود، اما اکثر تولیدکنندگان پروتز سیلیکونی اکنون گارانتی مادام العمر می دهند.

چگونه مشکلات پروتز سینه را تشخیص دهیم؟

ابتدا باید فرم سینه ها و سختی سینه های خود را با دستان خود در مقابل آینه ارزیابی کنید. در صورتی که علائمی مانند سفت شدن، تغییر شکل و فرم سینه، عدم تقارن، تورم ناحیه ای همراه با درد و افزایش دما را تجربه کردید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

پروتزهای سینه چه زمانی باید برداشته می شوند؟

برداشتن پروتز سینه سیلیکونی ضروری نیست، مگر اینکه به دلیل مشکل سلامتی یا به درخواست بیمار باشد.

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

فوق تخصص جراحی پلاستیک – عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

عضویت فعال انجمن بین المللى جراحان پلاستیک آمریکا (ISAPS) – جراحى هاى تغییر جنسیت به روش فالوپلاستى

برچسب ها:
مقالات مرتبط
جراحی همزمان شکم و سینه

جراحی همزمان شکم و سینه

جراحی همزمان شکم و سینه درخواست اولیه تمام کسانی است که میخواهند به یکباره از شر سختی های بعد از عمل خلاص شوند، یا  در مواقعی پیش...

جراحی همزمان لیفت و پروتز سینه

جراحی همزمان لیفت و پروتز سینه

سینه ها یکی از اندام های اصلی بدن بانوان هستند که نقش بسزایی در داشتن اندامی ایده آل دارند. گاهی ممکن است سینه ها در اثر پیری و سایر...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *