مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
دکتر محمدرضا آخوندی نسب / عمل تغییر جنسیت / عمل تغییر صدا در افراد ترنس

عمل تغییر صدا در افراد ترنس

صدادرمانی و جراحی صدا برای افراد ترنس یکی از درمان‌هایی است که به این افراد کمک می‌نماید تا صدایی منطبق با هویت جنسی خود داشته باشند، این درمان‌ها می‌تواند به تغییر ویژگی‌های صوتی و در نتیجه الگوهای ارتباط غیرکلامی کمک نمایند.
سبک صحبت کردن، صدا و شیوه‌ی گفتار برای هر فرد یک مسئله بسیار شخصی می‌باشد که از دوران کودکی درون هر فردی نهادینه شده است بنابراین تغییر صدا و نحوه‌ی صحبت کردن ممکن است سالها طول بکشد و تغییراتی که در این الگو ایجاد می‌شود در ابتدا می‌تواند برای فرد ناآشنا و حتی ناراحت کننده باشد.
صدادرمانی و جراحی تغییر صدا در مراحل تغییر جنسیت یک تصمیم فردی می‌باشد و شما می‌توانید با مشاوره نزد یک مشاور اهداف خود در مسیر درمان را مشخص نمائید. متخصص به شما کمک می‌نماید تا بر اساس یک برنامه‌ی شخصی از هرگونه تغییر صدا و آسیب صوتی ناخوشایند در فرآیند درمان دور بمانید.
در این مسیر، جراحی یکی از گزینه‌هایی است که ممکن است به شما پیشنهاد شود. در ادامه به بررسی این جراحی می‌پردازیم تا در انتها جهت تصمیم گیری بتوانید با دید باز انتخاب نمائید.

دلیل انجام جراحی عمل تغییر صدا در افراد ترنس

افراد تراجنسیتی پس از جراحی‌هایی که در جهت تغییر جنسیت انجام می‌دهند و یا همزمان با انجام این جراحی‌ها تمایل دارند تا صدایی منطبق با جنسیت جدید خود داشته باشند، همان گونه که تغییر چهره و اندام در جهت رسیدن به هویت جدید مهم می‌باشد تغییر صدا نیز جزئی از این تغییرات اساسی محسوب می‌شود.
جراحی تغییر صدا می‌تواند تفاوت بین هویت جنسی و جنسیت تعیین شده در بدو تولد را کاهش دهد، به طور حتم داشتن صدایی که با هویت جنسی فرد مطابقت ندارد برای تمام افراد حتی افرادی که ترنس نیستند نیز آزار دهنده می‌باشد و منجر به بروز مشکلاتی در ارتباط کلامی بین افراد می‌شود.
لازم به ذکر است که جراحی تغییر صدا برای تمام افراد ترنس لازم نمی‌باشد و برخی از افرادی که صدایی خنثی دارند ممکن است ترجیح بدهند که صدای خود را حفظ نمایند، برخی دیگر نیز با هورمون درمانی به نتایج دلخواه خود دست مي‌یابند و الزامی جهت جراحی ندارند.

خطرات جراحی تغییر صدا در افراد ترنس

جراحی تغییر صدا بر صداهای زیر و بم تمرکز دارد، جهت ایجاد صدای زنانه جراح دامنه‌ی کلی صدا را کاهش می دهد، در طی این جراحی ممکن است صدای فرد بیش از حد بلند، خشن و کشیده شود و در نتیجه نحوه‌ی ارتباط کلامی با دیگران را دشوار نماید، باید به این نکته توجه کرد که در اکثر موارد نتایجی که از این جراحی حاصل می‌شود دائمی بوده و در صورت بروز آسیب‌های ناخواسته در حین جراحی این مشکلات همیشه باقی خواهند ماند.
در مردانه سازی صدا نیز با کاهش کشش تارهای صوتی، بر کاهش زیر و بم صدا تمرکز می‌شود، نتایج این جراحی نیز قابل بازگشت نمي‌باشد.

تغییر صدا در افراد تراجنسیتی

آماده سازی جهت جراحی تغییر صدا در افراد ترنس

پیش از جراحی باید گفتار درمانی با هدف زنانه کردن و یا مردانه کردن صدا را شروع نمائید، این جلسات جهت آماده کردن حنجره به موفقیت نتایج جراحی کمک خواهد نمود.
در مردان ترنس جهت دست یابی به صدای مردانه استفاده از داروهای هورمون درمانی مردانه در اکثر مواقع نتایج موفقیت آمیزی خواهد داشت بنابراین جراحی صدای مردانه از رواج چندانی برخوردار نمی‌باشد.
اما هورمون‌های زنانه صدای زنان ترنس را تغییر نمی‌دهد، در واقع آنتی آندروژن‌ها و استروژن‌ها تغییری در صدا نداشته بنابراین این افراد پس از شرکت در جلسات گفتاردرمانی می‌توانند جهت درمان جراحی اقدام نمایند.
پیش از جراحی لازم است تا با جراح خود یک جلسه مشاوره داشته باشید تا نسبت به تمام عواقب و پیامدهای جراحی آگاه باشید و با دید باز نسبت به این جراحی اقدام نمائید.

روش انجام جراحی تغییر صدا برای افراد ترنس

جراحی با بیهوشی عمومی انجام می‌شود. دو گزینه جهت جراحی وجود دارد که عمدتاً جهت بالا بردن سطح صدا استفاده می‌شود، این گزینه‌ها عبارتند از:

  • تشکیل تار گلوتال قدامی: در طی این جراحی یک تار و یا نوار اسکار در قسمت جلوی تارهای صوتی ایجاد می‌شود، این عمل منجر به کوتاه شدن تارهای صوتی شده و در نتیجه به افزایش حجم صدا کمک می‌نماید. تشکیل تار گلوتال قدامی توانایی ایجاد گام‌های پایین را از بین می‌برد و بر محدوده‌ی فرکانس اصوات تاثیر گذار است. این جراحی برای افرادی که به صورت حرفه‌ای آواز می‌خوانند گزینه‌ی مناسبی نمی‌باشد بنابراین باید پیش از جراحی به این مورد توجه نمائید.
  • جراحی کریکوتیروئید: در طی این جراحی با افزایش کشش تارهای صوتی می‌توان منجر به بلند شدن صدا و کاهش تولید اصوات پایین شد، بر اساس تحقیقات نتایج این جراحی چندان پایدار نمی‌باشد.
  • تیروپلاستی: همان طور که اشاره شد جراحی مردانه سازی صدا نسبت به جراحی زنانه سازی صدا کمتر شیوع دارد اما برای مردان ترنس که پس از هورمون درمانی از صدای خود رضایت ندارند ممکن است جراحی تیروپلاستی با کاهش کشش تارهای صوتی به منظور کاهش تن صدای اصلی انجام شود.

مراقبت‌های پس از جراحی

پس از جراحی باید جلسات گفتاردرمانی خود را ادامه دهید تا بتوانید نتایج مطلوبی را از جراحی داشته باشید.

به طور کلی پشیمانی از تغییر جنسیت کار را برای فرد بسیار سخت خواهد کرد چرا که این عمل بازگشت پذیر نیست. به همین دلیل است که باید جلسات متعددی را قبل از عمل با روان درمان و مشاور سپری کنید سپس برای عمل آماده خواهید شد. فرد ترنس که می خواهد این جراحی را انجام دهد باید از تمام عواقب آن آگاه باشد.

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

دکتر محمدرضا آخوندی نسب

فوق تخصص جراحی پلاستیک – عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

عضویت فعال انجمن بین المللى جراحان پلاستیک آمریکا (ISAPS) – جراحى هاى تغییر جنسیت به روش فالوپلاستى

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بارداری بعد از تغییر جنسیت

بارداری بعد از تغییر جنسیت

امکان بارداری بعد از تغییر جنسیت یکی از متداول ترین سوالاتی است که مطرح می شود. به عنوان مثال آیا امکان بارداری بعد از تغییر جنسیت مردان...

جراحی سینه در افراد تراجنسیتی

جراحی سینه در افراد تراجنسیتی

افراد ترنسجندر یا تراجنسیتی بسته به هویت جنسی خود ممکن است نیاز به بزرگ کردن سینه یا ماستکتومی (تخلیه سینه) داشته باشند. این جراحی برای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *