جراحی لیپوماتیک یک روش جراحی برای از بین بردن چربی های بدن است. لیپوماها تومورهای خوشخیمی هستند که از چربی سلولها تشکیل شدهاند و معمولاً در سطح زیرپوستی قرار میگیرند. این جراحی با استفاده از ابزارهای ویژه، چربی موجود در اطراف لیپوما را برداشته و شکل و ابعاد بدن را بهبود میبخشد. در این مقاله از سایت دکتر محمدرضا آخوندی نسب قصد صحبت درباره این روش لاغری محبوب ر ا داریم.
منظور از جراحی لیپوماتیک چیست؟
جراحی لیپوماتیک برای رهایی از چربی های اضافه ی بدن انجام می شود. این جراحی به صورت سرپایی انجام شود و نیازی به بیهوشی ندارد. در یک جلسه مقدار زیادی از چربی بدن تخلیه می گردد. جراحی لیپوماتیک با کمترین عارضه همراه است و با انجام این جراحی پوست بیمار شل نمی شود.
عمل لیپوماتیک سبب می شود تا بدن فرد قوی شود و در صورت آنکه روند کاهش سایز ادامه دار باشد منجر به از بین رفتن سلولیت های بدن خواهد شد. این جراحی بدین صورت است که بدون درد و خونریزی انجام می شود و هدف از انجام جراحی لیپوماتیک تغییر سایز و فرم دهی به بدن است.
لیپوساکشن روش استانداری است که با ایجاد فشار منفی سلول ها و تیکه های چربی را از مناطق مورد نظر خارج می کند. بعد از آن روش هایی آمده است که انجام روش لیپوساکشن را تسریع و تسهیل می بخشد. یکی از این روش ها لیزر لیپولیز و امواج اولتراسوند بوده است. بعد از آن وایزر و لیپوماتیک روش های پیشرفته تری بودند. تمامی این ها روش هایی هستند که می توان بهتر محل های سلولیت و سلول های چربی را خرد کرده و با استفاده از فشار منفی خارج کرد.
انواع روش های لیپوماتیک
با پیشرفت علم و تکنولوژی با استفاده از دستگاه های جدید عمل لیپوماتیک را می توان به چند طریق انجام داد، که عبارت است از:
↲ لیزر لیپولیز
یکی از روش های لیپوماتیک لیزر لیپولیز می باشد که در این روش با استفاده از رشته های فیبروتیک اشعه لیزر به زیر پوست نواحی مورد نظر تابانده می شود که حرارات ایجاد شده سبب خورد شدن سلول های چربی می شود. در نهایت بلافاصله پس از اتمام لیزر می بایست با استفاده از فشار منفی سلول های خوردن شده را خارج نمود. مزیت لیزر لیپولیز بدین صورت است که منجر به ایجاد فیبروز و سفتی در آن ناحیه می شود که این امر از احتمال تجمع چربی در آن ناحیه می کاهد.
اما لیزر لیپولیز با معایبی همراه است. لیزر لیپولیز طی دو مرحله انجام می شود، لذا این عامل سبب می شود تا مدت زمان این جراحی نسبت به لیپوماتیک و روش های دیگر افزایش یابد. همچنین در این روش احتمال سوختن پوست توسط لیزر وجود دارد و افراد متعددی مشاهده شده است که به این عارضه مبتلا شده اند، البته لازم به ذکر است که جراح پلاستیک در نتیجه جراحی تاثیر بسزایی دارد لذا سعی نمایید قبل از انجام اعمال جراحی زیبایی در انتخاب جراح پلاستیک خود دقت لازم و کافی را داشته باشید.
اما لیزر لیپولیز با معایبی همراه است. لیزر لیپولیز طی دو مرحله انجام می شود، لذا این عامل سبب می شود تا مدت زمان این جراحی نسبت به لیپوماتیک و روش های دیگر افزایش یابد. همچنین در این روش احتمال سوختن پوست توسط لیزر وجود دارد و افراد متعددی مشاهده شده است که به این عارضه مبتلا شده اند، البته لازم به ذکر است که جراح پلاستیک در نتیجه جراحی تاثیر بسزایی دارد لذا سعی نمایید قبل از انجام اعمال جراحی زیبایی در انتخاب جراح پلاستیک خود دقت لازم و کافی را داشته باشید.
↲ امواج اولتراسوند
یکی از روش های دیگر لیپوساکشن استفاده از امواج اولتراسوند Ultrasound می باشد، که اصطلاحا به دستگاه آن وایزر گفته می شود. این روش جراحی طی دو مرحله انجام می گردد. در ابتدا با استفاده از پروب های مخصوص امواج اولتراسوند به زیر پوست ناحیه مورد نظر تابانده می شود و پس از آنکه چربی ها خورد شدند، توسط فشار منفی و یک کانول سلول های چربی خارج می شوند.
مزیت بدین صورت است که احتمال افتادگی پوست بسیار کمتر خواهد بود، اما برخلاف لیپوساکشن معمولی و لیپوماتیک به دلیل آنکه طی دو مرحله انجام می شود، جراحی مدت زمان بیشتری به طول می انجامد.
↲ دستگاه پال
روش جدید دیگری که نوعی از لیپوماتیک به شمار می آید، استفاده از دستگاه پال می باشد، در این روش جراحی با کمک نیرو برق لرزش های بسیار ظریفی در قسمتی ناحیه مورد نظری که لازم است سلول های چربی خارج شود، ایجاد می گردد، که این ارتعاشات به صورت طولی خواهد بود و همین ارتعاشات سبب خورد و شکسته شدن سلول های چربی می شود که کشیدن سلول های چربی را تسهیل می بخشد.
برخلاف لیپوماتیک این ارتعاش تنها به صورت طولی است در حالی که در لیپوماتیک این ارتعاش به حالت دورانی است. در نتیجه خورد شدن سلول های چربی در لیپوماتیک بهتر صورت می گیرد اما از لحاظ نتیجه نمی توان گفت کدام روش بهتر از آن یکی است زیرا هر دو نتایج بسیار خوبی را دارند.
نکته اصلی در انجام لیپوساکشن یا هر کدام از روش هایی که توضیح داده ایم مانند لیپوماتیک، پال، وایزر و لیزر، این است که پوست قابلیت جمع شدن بعد از اینکه چربی زیر آن خالی می شود، را داشته باشد. اگر پوست ترک های زیادی مانند ترک های حاملگی و ترک های ناشی از تغییرات وزن را داشته باشد، پوست کلاً کاندید مناسبی برای انجام هیچ کدام از روش های لیپوساکشن نیست و نباید اصرار کرد که پزشک این جراحی را انجام دهد. زیرا باعث شلی و افتادگی پوست می شود و از لحاظ ظاهری ممکن است که نسبت به قبل از عمل هم وضعیت بدتر شود.
نقش جراح باتجربه در جراحی لیپوماتیک
جراح نقش بسزایی در نتیجه اعمال جراحی خواهد داشت. یک جراح می بایست مهارت و تخصص لازم را داشته باشد و سلامت بیمار را در اولویت قرار دهد، برای انتخاب یک جراح مناسب می بایست در خصوص میزان تحصیلات و اعتبار پزشک تحقیق کنید و از بیماران قبلی پزشک در مورد میزان رضایت آنها از اعمال جراحی که داشته اند، بپرسید.
این فرد است که بایستی دقت لازم در خصوص انتخاب جراح را داشته باشد. ضمن در نظر گرفتن نظرات علمی و از دید انجمن جراحان پلاستیک ایران فاکتورهای برای یک جراح پلاستیک خوب تعریف شده است که برای شناخت بهتر می بایست نکات مهم در مورد جراحی پلاستیک زیبایی و ویژگی های بهترین جراح پلاستیک را بشناسید.
در روش لیپوماتیک با ایجاد فشار هوا کانولی که مخصوص کشیدن چربی است دچار ارتعاش می شود و این ارتعاش به صورت خیلی ریز و در دامنه چند هزار دور در ثانیه است. این لرزش باعث می شود که سلول های چربی خرد شوند و راحت تر توسط فشار منفی دستگاه کشیده شوند. این روش کلی در لیپوماتیک است. در روش لیپوساکشن معمولی این لرزش وجود ندارد و فقط فشار منفی وجود دارد که جراح با حرکت دست مناطق مختلف را تحت لیپوساکشن قرار می دهد.
جراحی لیپوساکشن
کاندید مناسب جراحی لیپوماتیک
همان افرادی که برای لیپوساکشن کاندید مناسبی هستند می توانند برای لیپوماتیک هم کاندید مناسبی باشند. کسانی که خیلی چاق نباشند، توده بدنی از ۳۵ بیشتر نباشد و دچار ترک های پوستی ناشی از بارداری و تغییرات شدید وزنی نباشند تا پوست قابلیت این را داشت باشد که بعد از تخلیه چربی زیر آن بتواند جمع شود. البته در لیپوماتیک نسبت به لیپوساکشن جمع شدن پوست بهتر انجام می گیرد.
موارد استفاده عمل لیپوماتیک بدن
جراحی لیپوماتیک میتواند برای درمان و لاغری در اندامهای مختلف بدن استفاده شود. برخی از اندامهایی که معمولاً جراحی لیپوماتیک در آنها انجام میشود عبارتند از:
۱- شکم
شکم یکی از مناطقی است که چربی تجمع مییابد. جراحی لیپوماتیک میتواند برای کاهش چربیهای اضافی در منطقه شکم استفاده شود و بهبود ظاهر آن را فراهم کند.
۲- پهلوها و کمر
چربیهای تجمع یافته در مناطق پهلوها و کمر ممکن است شکل بدن را نامتناسب کنند. جراحی لیپوماتیک در این مناطق میتواند بهبودی در تعادل شکل بدن و حذف چربیهای اضافی ایجاد کند.
۳- رانها و بازوها
در برخی افراد، چربیهای غیرمنطقی در مناطق رانها و بازوها تجمع مییابند. جراحی لیپوماتیک ممکن است برای کاهش چربی و بهبود شکل این مناطق استفاده شود.
۴- سینه
در مواردی که در منطقه سینه چربیهای اضافی تجمع مییابد و شکل ظاهری سینه تحت تأثیر قرار میگیرد، جراحی لیپوماتیک میتواند بهبودی در شکل سینه ایجاد کند.
۵- صورت و گردن
در برخی موارد، لیپوماها در مناطق صورت و گردن قرار میگیرند. جراحی لیپوماتیک میتواند برای برداشت لیپوماهای صورتی و کاهش چربی اضافی در منطقه صورت و گردن استفاده شود.
فواید جراحی لیپوماتیک
- احتمال عفونت بسیار کم است.
- چربی های زیر پوست یکنواخت می شوند.
- فقط دو هفته باید از بادی شیپر استفاده کنید.
- تورم و ترشح مایعات در این روش بسیار کم است.
- در این جراحی از بی حسی موضعی استفاده می شود.
- نیازی به بستری شدن نیست و بیمار بعد از جراحی مرخص میشود.
- احتمال آمبولی بسیار کم بوده و تا کنون هیچ موردی گزارش نشده است.
- خستگی و جراحت در این جراحی بسیار کم است بنابراین نسبت به جراحی های دیگر راحت تر است.
نکات مهم در مورد جراحی لیپوماتیک
- لازم است قبل از هر اقدامی در این زمینه اطلاعات کافی کسب کرده و قبل از انجام جراحی با پزشک مشورت کنید. عمل جراحی را در یک مرکز درمانی معتبر انجام دهید. اگر دارویی مصرف می کنید، پزشک جراح خود را در جریان قرار دهید.
- جراحی لیپوماتیک معمولا به صورت جراحی آمبولاتوری انجام میشود، که به این معنی است که بیمار بلافاصله پس از عمل به خانه بازمیگردد و نیاز به بستری در بیمارستان وجود ندارد
- قبل از جراحی، بررسی دقیقی از لیپوما و منطقه اطراف آن صورت میگیرد تا برنامه جراحی مناسب برای هر بیمار تعیین شود.
- جراحی لیپوماتیک با استفاده از ابزارها و تکنیکهای خاصی انجام میشود تا چربی اطراف لیپوما به دقت برداشت شود.
- پس از جراحی، بیمار نیاز به استفاده از لباس فشاری برای کاهش تورم و حفظ شکل بدن دارد. همچنین، توصیههای پساعمل مانند استفاده از داروها، نگهداری از روند بهبود و مراقبت از جراحی باید رعایت شود.
- جراحی لیپوماتیک معمولاً بهبود قابل توجهی در ظاهر بدن و شکل لیپوما به همراه دارد.
- عوارض و خطرات مربوط به جراحی لیپوماتیک شامل عفونت، خونریزی، ندوشنی علامتی و تغییرات جمجمه میشوند.
آمادگی قبل از جراحی لیپوماتیک
- قبل و بعد از عمل از سیگار کشیدن پرهیز کنید.
- قبل از انجام عمل جراحی آزمایش بارداری بدهید.
- دو روز قبل از عمل جراحی آسپیرین استفاده نکنید.
- قبل از انجام عمل جراحی حتما آزمایش خون بدهید.
- شب قبل از عمل جراحی از خوردن آب و غذا پرهیز کنید.
- کسانی که فشار خون بالا دارند نباید لیپوماتیک انجام دهد.
- احتمال بروز مشکلات قلبی و عروقی بعد از جراحی وجود دارد.
- بیمار باید در سلامت کامل باشد و هیچگونه بیماری نداشته باشید.
تغذیه مناسب قبل از جراحی لیپوماتیک
دوران نقاهت جراحی لیپوماتیک
دوران نقاهت در حدود دو تا سه هفته است. معمولاً کبودی جز عوارض جانبی و موقتی است که پس از هر جراحی اتفاق می افتد و کبودی ناشی از لیپوماتیک ظرف یک هفته تا ده روز برطرف می شود. در دوران نقاهت درد نسبتاً ممکن است که قابل توجه باشد بنابراین ما معمولاً به بیماران مسکن به اندازه کافی تجویز می کنیم و تا زمانی که ورم وجود دارد بهتر است که از گن استفاده شود. منتهی گن در نتیجه نهایی تاثیر ندارد ولی باعث تسریع کاهش ورم می شود و توصیه می کنیم که بین یک تا دو ماه از گن استفاده شود.
۴۸ ساعت بعد از انجام عمل لیپوماتیک فرد می تواند استحمام کند. ولی در این ۴۸ ساعت می تواند از محل سوراخ هایی که توسط آن چربی بیرون کشیده شده است، خونابه بیرون آید که البته بعد از ۴۸ ساعت متوقف می شود و بعد از آن استحمام بلامانع است و بهتر است که گن دو عدد وجود داشته باشد که فرد بتواند به صورت متناوب از آن ها استفاده کند.
رژیم غذایی بعد از لیپوماتیک
برای انجام لیپوماتیک ما تغذیه خاصی را قبل از عمل پیشنهاد نمی کنیم. معمولاً فردی که تغذیه روتین داشته باشد تمام المان های لازم را دارد و کمبودی در بدن وجود ندارد. اما برای بعد از عمل لیپوماتیک توصیه می شود که فرد تغذیه ای متناسب برای خود داشته باشد. زیرا اگر میزان کالری دریافتی نسبت به کالری که سوزانده می شود بیشتر باشد دوباره چربی تجمع می یابد و در واقع نتیجه جراحی لیپوماتیک از بین خواهد رفت.
جراحی لیپوماتیک در دوران شیردهی
جراحی لیپوماتیک در دوران شیردهی غیرممکن نیست اما محدودیت و خطراتی دارد و لازم است ملاحظات الزامی چون مشورت با پزشک برای زمان جراحی یا در صورت نیاز به تاخیر انداختن آن در برنامه درمانی مادر قرار گیرد، تاثیرات آن بر روند شیردهی بررسی شود و تعیین زمان برگشت به فعالیت های روزمره در نظر گرفته شوند.
در ادامه پیشنهاد میشود صحبتهای دکتر محمدرضا آخوندی نسب در اینباره را گوش فرا دهید:
لیپوماتیک در دوران شیردهی
عوارض جراحی لیپوماتیک
هر جراحی زیبایی و درمانی با عارضه های همراه است، به طور معمول عوارض به دو صورت جانبی و ناشی از جراحی اتفاق می افتد. در تمامی اعمال جراحی با عوارض جانبی مواجه می شویم که این عوارض موقتی بوده و ظرف مدت زمان بسیار کوتاه برطرف می گردد. اما عوارض ناشی از جراحی تنها به دلیل عدم تخصص کافی جراح بروز می نماید که به منظور پیشگیری از بروز چنین عوارضی بهتر است در انتخاب پزشک خود دقت لازم و کافی را داشته باشید. در ادامه به اختصار عوارض جراحی لیپوماتیک را شرح می دهیم برای آگاهی بیشتر با ما همراه باشید.
التهاب | خارش | حالت تهوع | واکنش آلرژیک |
سوختگی پوست | ماندن جای بخیه | افزایش دمای بدن | احساس ضعف |
احساس سرگیجه | بروز مشکلات قلبی و کبدی | بی حسی ناحیه جراحی شده | بروز عوارض ناشی از ویبریشن |
هزینه جراحی لیپوماتیک ۱۴۰۳
هزینه جراحی لیپوماتیک به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی همچون شرایط پوست، وضعیت طبی فرد و میزان چربی که بایستی خارج شود بر روی میزان هزینه لیپوماتیک تاثیر می گذارد. به طور معمول افرادی که تصمیم به جراحی لیپوماتیک شکم و پهلو را دارند به صورت فرضی اگر لازم باشد سه تا چهار لیتر چربی از بدن فرد خارج شود میزان هزینه به صورت تقریبی حدود هفت تا ده میلیون تومان خواهد بود.
از آنجایی که جراحی لیپوماتیک یک جراحی زیبایی محسوب می شود بیمه هزینه های آن را پوشش نمی دهد. در نهایت بگوییم، برای کسب اطلاع از هزینه عمل لیپوماتیک بهتر است به جراح پلاستیک مراجعه نموده تا پس از بررسی های لازم هزینه دقیق مشخص گردد.
*~ سوالات متداول درباره جراحی لیپوماتیک ~*
و در نهایت…
عمل لیپوماتیک یکی از بهترین روش های جراحی شکم است که پوست پس از آن به هیچ عنوان دچار شلی و افتادگی نخواهد شد. در صورتی که قصد جراحی لیپوماتیک را دارید بهتر است در این زمینه با بهترین جراح شکم مشورت نمایید، تا از بروز عوارض ناشی از جراحی بکاهید.
۰ Comments